Face the Pro

Még két évvel ezelőtt voltam először az RTL székházban póker ügyben, de akkor nem sikerült semmi bizniszt összehozni. Most viszont ők kerestek meg és hívtak be egy megbeszélésre, ahol hamar kiderült, hogy érdekelné őket mit is tudunk és ha jobbak vagyunk, mint a korábban használt technika, akkor viszonylag hamar dolgozhatunk is együtt.

Az időzítés tökéletes, épp most fejlesztettünk egy hatalmasat a feliratozó részen, amivel élőben és nagyon profi módon tudunk onscreen grafikát generálni animációval. Egy rövid alkudozós fázis után egymás kezébe csaptunk és sejtésem beigazolódott, a Full Tilt-nek kell műsort csinálni, méghozzá a Face the Pro-t.

Izgalmas feladat, és a léc se kicsi amit meg kell ugrani. Magyarország legprofibb TV-seivel kell műsort csinálni az egyik legnagyobb online poker teremnek, a műsor pedig angol nyelven nemzetközi piacon fog megjelenni. Jó ideje ilyesmi feladatra vártam, így azt a kevés időt amink az egyedi kivitelezésre maradt jól be kellett osztani.

Sokszor éjfél után értem csak haza tesztelésből, de volt olyan is, hogy hajnal 2-kor még Marton Andris műhelyében feküdtem az asztal alatt csavarhúzóval a kezemben. Igazi programozóknak való feladat, élveztem is nagyon Laughing. Meggyült a bajunk az egyedi 4.5 méter széles asztallal, amihez teljesen új kamera dobozokat kellett készíttetni, új világítással és ledes visszajelző rendszerrel, mert a megrendelő akart alsó kamera képet is. Mindegy, szeretjük a kihívásokat.

A következő parák már az építési napon és átszerelésnél jöttek. Nem mindegy kérem, hogy melyik kamera milyen fényt kap, nekünk a szórt fény az ami jó, a TV-s kamerának meg a direkt megvilágított kártyalap, közben pedig még arra is figyelni kell, hogy ne süsse ki a világítás a játékos szemét és ne égjen szét minden az asztal alatt a termelt hőtől. Három vagy négy órát csesztünk el ezzel a helyszínen, de zárás előtt 15 perccel kitaláltam a tutit, ami mindenkinek megfelelt. Sajnos a konfigurálásra már nem maradt iő és Selindek se volt, aki ezt olyan jól meg tudja csinálni, így azt mondtam, hogy a Heads-up asztal configja jó lesz a 8-as asztalon is. És lám tényleg, másnap élesben kipróbáltuk és ment.

Második forgatási napon, mikor lement a 8-as asztal, át kellett állnunk a heads-upra, ekkor már volt 2 óra csúszás, az átállásra meg eredetileg 1 óra volt szánva, mindenki azt mondta, hogy ennyi neki elég. Igen ám, de ott jöttünk csak rá, hogy 3 részlegnek is az asztal alatt kell szerelnie és a munka nem párhuzamosítható. Természetesen engem hagytak a végére és mikor bedugtam az első csatlakozót, akkor márkérdezték, hogy mennyi időre van szükségem. Hát kérem, el kell indítani egy számítógépet és néhány config file-t átírni, mondjuk 15 perc. A gép viszont nem akart elindulni. Ekkor kérdezte az IKO gyártásvezetője, hogy baj van-e, mondtam hogy dehogy, csak le kell cserélnunk a számítógépet, ekkor megijedt és azt mondta, hogy akkor nagy baj van. Mondtam hogy: dehogy. Előkaptuk a másik macminit és kismonitort, gyorsan felismertettem a kamerákat és működtünk. Pár izzadtságcsepp megjelent a homlokomon, de a végén mindenki happy volt.

Végül aztán kaptunk dícséretet, hogy profi munkát végeztünk, és én is csak azt tudom mondani, hogy az IKO is profi csapattal és profi minőséget produkált. Jó így kicsit mélyebben belelátni a TV mögötti dolgokba és megismerni milyen lehetőségek rejlenek a színfalak mögött. Én itt szeretném megköszönni azoknak akikkel együtt dolgozhattam ezen a projekten, tényleg mindenkivel elégedett voltam és azt hiszem megint sikerült valami jót alkotni Smile.

 

Jah és a Digi Sport-ra készült műsorról se feledkezzünk meg, már mennek a promók, a bevezető adást minden héten leadják, a 12 további rész pedig szeptembertől lehet megnézni. Akit érdekel Alonso, Mooriczka, Walkman vagy KT mosolya, az kattintson erre a linkre! :)

Chaar-Lee
  « 1/1 »
  #1
  Walkman_
  2010-08-04 10:09:30

  Tyű, ez igen ! szép munka ! :D

  « 1/1 »

  A cél voltaképp mi is?
  A cél, megszűnte a dicső csatának,
  A cél halál, az élet küzdelem,
  S az ember célja e küzdés maga.

  Kapcsolódó bejegyzések
  Login
  Youtube videók
  Friss kommentek

  Eladó Ház Üzlet Ercsi
  Eladó Családi Ház Ercsiben