Hozom a formám

Még Karácsony előtt pár nappal Ágival megbeszéltük, hogy összefutunk, mert ritka pillanatok egyike, hogy Ercsiben vagyok. Az időpont egyeztetése után hamar rájöttünk, hogy Ercsiben nem ismerünk egyetlen helyet se ahova menni lehetne, ezért a régen oly sokat látogatott városunkat, Százhalombattát választottuk, ott is az E-Battát néztük ki magunknak. A találkozó kezdete 9:30, Batta pedig 10:00-ra volt betervezve.

Mikor a 6-os útról bekanyarodtam a Dérynébe, rájöttem, hogy itt bizony minimum 5 éve nem jártam, pedig régen azért sokszor voltam arra, gyalog, biciklivel és kispolszkival is. Az út viszont semmit se változott, ugyan úgy kátyus és kicsi. Ági már a kapuban várt, gyorsan felvettem és célba vettük Battát.

Én kicsit paráztam, hogy nyitva van-e egy étterem 10:00-kor, de bíztam a magyar vendéglátásban, feleslegesen. Természetesen zárva volt, ráadásul nem a korai időpont, hanem az ünnep miatt. Nem csüggettünk, jól ismerjük a helyet, valamit csak találunk. Következő állomás Füreden a cukrászda az Ősz utcában, ez is zárva volt. Akkor nézzük meg a gátnál lévő halászcsárdát és kávézót, a helyzet változatlan. Kezdett felrémleni a helyzet, amikor nov. 1-én bejártam a várost nyitvatartó TESCO-k után kutatva, de nem jártam sikerrel. Kínomban felhívtam Csúzzz-t, hátha van kedve vendégül látni minket, de mint utólag kiderült, aludt még és baszta felvenni a telefont. A vasútállomás felé kanyarodtunk, elvileg még ott is van 2 vendéglátóegység, de most se volt szerencsénk. Eszembe jutott egy kézenfekvő megoldás, McDonalds, annak nyitva kell lennie. Áthajtottam Érdre, a Meki viszont csak 12:00-kor nyit, az óra pedig 10:30-at mutatott. Arghhh... Itt már kicsit kivoltam, mi az, hogy nincs semmi nyitva? Majd a nagyváros, Pest ezt nem teheti meg, menjünk a Budafoki Mekibe, a múltkori találkozót úgy is ott fejeztük be. Meglepő? Most se nyertünk. Ekkor már nem akartam még beljebb menni, valami bevásárlóközpont felé, helyette visszafordultunk és nem érdekel mi lesz felkiáltással a Campona volt a végcél. Legrosszabb esetben lesz itt egy pad amire le lehet ülni.

Átvágtunk az egész Camponán, a mozihoz akartunk eljutni, mert a bejáratnál azt írták, hogy minden zárva, kivéve a szórakoztató egységek. Mozinál pedig mindig van büfé, max popcornt eszünk. Végre szerencsével jártunk, 2 kajálda is nyitva volt, az egyik pedig a McDonalds. Remek.

Rendeltünk egy kis kaját és leültünk egy asztalhoz. Elkezdtünk beszélgetni és Ági néha úgy magához ragadta a szót, hogy elmélázott gondolataimban lehet néha csak tátott szájjal bámultam (remélem azért nemSmile). Hihetetlen volt, hogy mennyi idő múlt már el, hogy itt a csaj, akivel 6 évesen ismerkedtem meg, aki még elsős koromban azzal szivatott, hogy a barátnőjével körbe körbe táncolt és a hosszú haja az arcomba csapott, aki a gimnázium után még bölcsésznek, irodalom tanárnak készült. Most pedig 3 éve könyvelő, jelenleg egy olasz csoportban, perfekt olaszul, valószínű sokkal jobban beszél angolul is, mint én, pedig mikor Pécsre ment, akkor németül tanult...

Az emberek érdekes utakra tudnak csöppenni, meglepő változásokon megyünk keresztül. Tényleg senki nem tudhatja, hogy mikor mivel fog foglalkozni. Én se gondoltam volna, hogy 3-4 hónapon keresztül pl az lesz a fix bevételem, hogy internetes hirdetésekre fog egy scriptem flaget állítani, hogy kiemelt hirdetés legyen. A hirdetések pedig természetesen csajokról szóltak, akik az ősi mesterséget űzték. Parás volt minden hónapban felvenni a pénzt, de mindig vannak ilyenek. Lehet ezért szeretem az internetet és benne rejlő lehetőségeket, sose lesz unalmas, nem kell mindig ugyan azzal foglalkozni.

Ági egyébként egy szakácskönyvvel lepett meg, kicsit égett is a pofám, hogy én meg nem hoztam semmi ajándékot. Vicces viszont, hogy annak ellenére, hogy 20 éve ismer, ki nem nézné belőlem, hogy szeretek főzni. Hát igen, nehéz egy ember minden tulajdonságát megismerni, főleg, hogy ritkán nyílunk meg másoknak. A felszínen csak egy maszk van, ahogy azt a Junkies is megénekelte, az embereket pedig ezen maszk alapján ítéljük meg, nem tudjuk, hogy a felszín alatt egy szörnyeteg vagy egy angyal lakozik-e. Elcsodálkozom, hogy akaratlanul is, de az emberek sose az igazi énem fogják ismerni, mert azzal nem találkoznak...

Chaar-Lee

  A cél voltaképp mi is?
  A cél, megszűnte a dicső csatának,
  A cél halál, az élet küzdelem,
  S az ember célja e küzdés maga.

  Kapcsolódó bejegyzések
  Login
  Youtube videók
  Friss kommentek

  Eladó Ház Üzlet Ercsi
  Eladó Családi Ház Ercsiben