Úristen, pókereztem

Tegnap este volt ilyen Zappas zárt körü rendezvény, nem a megszokott helyen, hanem az Angelspoker-ben. Lementem, hogy pókerezzek kicsit, de amit a lapokkal műveltem az sokak szerint nem hasonlított a pókerre, ellenben nagyon jól éreztem magam.

Korán kezdődőtt a nap és tudtam, hogy nem lesz rövid, ezért reggel próbáltam magam összekaparni már 6:30-kor. Első körben az irodába jöttem be, mert István jelezte, hogy ő is bent lesz és tudunk majd beszélni egy keveset a megújuló új weblapról és egyéb dolgokról. Ha már bejöttem akkor dolgoztam is kicsit és a PMS-be belefejlesztettem a milestone-t.

Ezek után öcsémmel kellett találkozni, aki felhozta nekem a bakancsomat, kesztyűmet és sálamat, mert túl hideg lett ahhoz, hogy ezek nélkül kibírjam. Nem volt egyszerü összeegyeztetni hogyan találkozzunk, de végül a Baleseti Kórháznál összefutottunk. Fúú, baleset. Tiszta hadirokkant lettem Smile. Iroda előtt meglátogattam a patikát, ami érkezésem után nyitott csak 5 perccel, és 6500 huf-ot ott is hagytam mindenféle szarságra. Vettem flektor tapaszt a kiment bokámra és a begyulladt térdemre, hámosító kenőcsöt a leesett lábujj körmömre (szokásos félévente előjövő kézilabdás dolog, nem bírja a terhelést) és természetesen egy gyulladáscsökkentő tablettát, illetve fáslit. Ezekkel aztán gyorsan le is ápoltam magam és röhögtem azon milyen is a sport.

Öcsém után a könyvelő következett, akivel az éves zárást vettük át gyorsan, majd lecsábítottam az esti pókerre, ő meg hívott a márciusi társasjáték hétvégére. Lehet elmegyek, ha időm engedi.

Irány a Póker ABC, ahonnan Gabival közösen megyünk a Tropicanaba megbeszélni az élő CG közvetítés utolsó apróságait és irodát bérelni. Előtte azonban felkaptuk az art.com-ról rendelt képeket (igen, megrendeltem az utolsó 3 Royo-s képet is Smile) és beugrottunk a keretezőhöz. Bátran mondtuk délután 4-kor, hogy az 5-ös zárásra visszaérünk, de ez elég lehetetlennek tünt. Sebaj, nyitva szoktak lenni ők picit tovább is.

A kaszinóban Jenő fogadott minket, megbeszéltük, hogy pénteken kezdés, első körben egy Sit&Go formájában, jövő héttől pedig átnyergelünk a CG-re. Bemutatott minket egy csajszinak, aki az irodák bérbeadásával foglalkozik és ki is néztünk magunknak egy helyet, amit raktárnak és közvetítő szobának használhatunk. Nem mondom, hogy olcsó, de annyit megér amennyiért megkaptuk, meghát mégis csak belváros, kaszinó, stb...

Az autóhoz visszatértünk, amivel persze megint szabálytalanul parkoltam, de hát azon a környéken nem nagyon lehet máshogy, meg amúgy is annyi büntit fizettem már ott, hogy ez simán belefér. Szóval vissza a Wesselényi utcába, ahol már Selindek vár, hogy a 6-os és 9-es asztalokat felkészítsük a forgatásokhoz. Benéztünk még 17:30-kor a keretezőhöz, akik az utolsó 2 képet rakták bele a foglalatba, így elhoztuk azokat is. Selindek mester-nek kiadtam a hálás feladatot, a technika felszerelését az asztal aljára, amit ő annyira, de annyira szeret csinálni Wink. Én a kamerákat illesztettem a helyükre, meg kipróbáltam mind a 2 asztalt, hogy minden rendben legyen. Nem volt semmi gond, miért is lett volna.

És végre jöhetett a nap fénypontja, a póker, a régi haverokkal, jó kis Zappás arcokkal. Alig 40 perc késéssel oda is értem, mert autóval nem mertem menni, ki tudja, hol lehet ott parkolni. Nem maradtam le semmiről, az első vakszint volt még. Játékom a szokásos, kiéhezett, mindennel emelünk, minden partyt megnyerünk stílust hozta. Szerintem nem kellett 10 leosztás, hogy irányítsam az asztalt és legyek a chipleader. Durva mákolásokkal, wpk-kel és vakon megjátszott lapokkal sikerült operálnom. Az asztalunkon majdnem mindenki rebuyra kényszerült, volt zseton az asztalon, előttem pedig már 70-80k a 20k indulóhoz képest. Ekkor egy pillanatra nem figyeltem és lapnézés nélkül Bolcs segítségével már be is limpeltem. Erre nem all-in ment valaki 12k zsetonnal? Igazi JT-re pillantottam és egy pénzfeldobásra biztam magam, hátha sikerül valamit visszaadományoznom. Call, amire a mögöttem ülő 35-36k all-in megy. A csudába, 2 embert kell kiejtenem, közel 80k-ért. Mondtam, hogy elnézést előre és felállva az asztaltól messze izgultam, hogy nehogy szétmákoljak mindenkit. Sikerült. Kiderült, hogy igazi badbeat-et szenvedtem el, mert egy 95s tolta rám az all-int és flop színe lett. Bátor, főleg, hogy nem volt már rebuy nekije, de hát haza akart menni, nem hibáztatom Smile. Az utolsó 5 partyban gyorsan rebuyoltam én is, mikor a 66-tal rátoltam egy 99-re, majd a szünet előtti utolsó partyban ki is estem. Bolcs 99-cel emelt, és én nem akartam TT-vel ezt a partyt lejátszani, ezért all-in, amit kicsi Bolcs adott 99-el, ami nem is lett volna baj, de Kristóf AA-n csücsült és mind a kettőnket kivégezte. IJ.

Indulhat a CG, kis omaha és holdem vegyes. 20k-t szántam még a szórakozásomra, mert tudtam, hogy játékom túl idióta, az omaha meg még idiótább játék. Egész jól ment, nem kezdtem hatalmas minusszal, sőt, összekapartam vagy 5k-t. Ekkor egy QJ89-el sikerült JJ8 flopot kapni és 2 embert is becsalni a partyba, akik színre vártak. Flopon és turnön is húztam őket, itt az egyik all-in került, a másikat már csak riveren kellett betetetnem, amit szivesen meg is tett, hisz nut színe lett. A szívás csak annyi, hogy pont ezzel a lappal lett a másiknal straight flushe, így a nagy kasszát nem sikerült megnyerni, van ez így. Jött egy kis bukó széria és elbuktam a zsetonom maradék részét, majd a rebuy felét. Itt egy 5k-s kasszára all-in tudtam menni 6k-val és bíztam a szerencsémben, mert a lapom nem volt az igazi, valami AQ87 szutyok 3 pikkel. 2-en is megadták, így a party végén 20k került elém. Igazságtalan mákolás történt kérem, és már csak fél órám volt játszani, így gondoltam visszaadományozok a zsetonokból valamennyit. Crazy fél óra következett, mókás minraisek és meg nem nézett lapok formájában. Hiába mondtam, hogy nem nézek lapot és a zsetont is a kártyákra helyeztem, képesek voltak nekem lapot dobni. 446 boardon megadták az emelésem félve kérdezve, hogy ugye nincs 6-osom, ugye nincs. Hát hogy ne lenne drága barátom, és a Q turnön már toltam is be az overbetet ő meg muck. Talán J7 volt nálam. Amikor meg persze nem hitték el, hogy egy meg nem nézett lap is tud párt csinálni, akkor Q és K magasakkal próbáltak kiszorítani, de ezeket az 50-50 szitukat rendre behúztam. Nem tudom milyen kép alakulhatott ki rólam, biztos valami kaotikus. Elnézést mindenkitől akit lemákoltam, vagy megbántottam a játékkal, de én most jól éreztem magam Smile. Végeredmény: +2k és remek közérzet.

Chaar-Lee
  « 1/1 »
  #2
  Chaar-Lee
  2010-03-03 11:01:10

  Projektek esetén jelenthet ez mérföldkövet, határidőt, szinkronizációs pontot vagy releaset is. Lényeg, hogy ezek egy gantt diagramon megjeleníthetőek legyenek és tudják az emberek, hogy mikor kell nagyon dolgozni Smile

  Mi az a milestone ?

  #1
  Walkman_
  2010-02-22 12:28:32

  Mi az a milestone ?

  « 1/1 »

  A cél voltaképp mi is?
  A cél, megszűnte a dicső csatának,
  A cél halál, az élet küzdelem,
  S az ember célja e küzdés maga.

  Kapcsolódó bejegyzések
  Login
  Youtube videók
  Friss kommentek

  Eladó Ház Üzlet Ercsi
  Eladó Családi Ház Ercsiben