2011

a változás éve

Mindenek előtt Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek! Mentegetőzéssel viszont nem kezdek megint, megváltozott a bioritmusom, igyekszem majd írni, de átalakult az életem. Kaptok ebből most összefoglalót, meg egy kis tervet az idei évből.

A 2010 év vége teljes káosz volt, sok dolgot nem sikerült megcsinálnom, de a melókat úgy ahogy lezártam. A fogyókúrán most először megérte volna fogadni ellenem, mert ez volt az első alkalom, hogy a tervet nem sikerült összehozni. Talán majd idén, mert azért a mostani állapot nem tartható hosszútávon. Karácsonykor 97.8 kg-val mérlegeltem, ami új rekord!

Az idei kézilabdás szezon elején már megszületett bennem a gondolat, hogy ez lesz az utolsó évem, és ezt most egyre több minden kezdi alátámasztani. Szükségem van minden időre, délutánra és hétvégére. Kell a kikapcsolódás Adrival, kell a hobby melókkal is foglalkozni, mert a rendes munkám elvisz havi 160 órát. Emellett a testem is kezdi megadni magát. Kiski mester mondta okosan még a nyáron, hogy 30 éves korára az ember kikészül, ha élsportot űz. Idén még egyetlen meccsen se voltam egészséges, sarok- és vállfájdalom nehezítette az edzéseket, bevérzett és leesett mind a két nagylábujjkörmöm és ami borzasztó, hogy érzem közel se vagyok képes arra a teljesítményre mint 5 éve. Öregszünk. Azonban a vén rókáknak is lehet egy jó napjuk, így mikor decemberben sor került a BME-TF rangadóra, akkor meg akartam mutatni, hogy szükség van rám és a csapat oszlopos tagja vagyok. Sikerült. 31-29-re nyertünk, 60 percet játszottam, 15 gólt lőttem. Ennek örömére a másnapi bajnoki meccsen kezdő lettem, idén először. Az öröm 4 percig tartott, amikor a vádlimban elpattant az izom és sántikálva jöttem le a pályáról. Talán két hónap elég lesz a felépüléshez. A következő pár napban a BPO és Face the Pro forgatás vicces volt mankóval...

2010-ben 2 jelentős változás történt még, az egyik az új lakás, amiről nagyon régóta tervezek beszámolni, de csak 100%-os állapotában akarom bemutatni. A képek augusztus óta megvannak, de a mosogatógép elejéről még hiányzik a borítás, és én csak azzal fogom elkészültnek érezni a lakást. Igaz, hogy ez az év hozta eddig a legtöbb bevételt az életemben, viszont költeni se költöttem még ennyit soha. Egy lakás sokba kerül, ezt tanulja meg mindenki! Smile Megéri nagyon, de sokba kerül mire berendezed, és kétszer annyiba mint gondolod!

A másik jelentős változás az új barátnő, aki már annyira nem is új Smile. Adrival több mint 7 hónapja vagyunk együtt, és olyan kiegyensúlyozott és értelmet nyert lett tőle az életem, hogy nagyon. Leírni nem lehet, de azt kívánom mindenkinek, hogy legyen hasonlóban része!

A 2011-et így bizakodva várom, felkészültem a változásokra és sorba vettem, hogy miket kell elengednem és megvalósítanom ebben az évben. Nem szabad mindenhez görcsösen ragaszkodni, mégha az 10-15 éve az ember része is. Nyitottnak kell lenni a változásokra és a szépre és jóra emlékezni, tovább használni a tanultakat. Így hát két nagy szakítás is vár rám idén. Az egyik a kézilabda lesz, ezt terveim szerint júniusban adom fel és felváltja majd a squash reggelente, de ha a vádlim nem bírja, akkor február-március környékén befejezem. A másik nagy szerelmem a PHP és az abban megírt keretrendszerem a Poety CMS. Olyan ez mint a saját gyermekem, de látszik, hogy a mostani lehetőségek mellett nem lesz kasszasiker és zsákutca a továbbfejlesztése. Természetesen nem a kukában fog landolni, a hobby melóim alkalmával fogom használni, de új területek után nézek. Jön a Java és OpenGL, illetve a HTML5 és CSS3 rejtelmeiben akarok kicsit elmerülni.

Vállalkozások, hobby projektek. Keresem mindig a kihívásokat és azokat a dolgokat, amik passzív jövedelemmel tudnak ellátni, de valljuk be, valamit vagy rosszul csinálok, vagy Magyarországon baromi nehéz, de lehet máshol is ebben az időben. A pókerválogatott projekt megbukott, meg minden más is ami póker. Egyedül a kamerás asztal marad, amit imádok csinálni és jövőre úgy néz ki, hogy egy kis zsebpénz is kijöhet belőle. A zsebpénz az ebben az esetben tényleg csak zsebpénz sajnos... Belevágok idén még pár apróságba, remélem 1-2 dolog azért be is jön belőle. Lesz TV-s projekt, egy kis gambling, és 2 befektetés, ahol az egyikbe pénzt kell tennem, a másikba tudást.

TV-s projekt. Nem is meséltem, hogy Tomi barátom 2 melót is szerzett már nekem, amiket szabad időben meg is tudtam csinálni. Az egyik a VV4-hez kapcsolódott, a 16.000 castingolni kívánt emberhez nyújtottunk egy kis segítséget. A másik nagyobb kaliber volt, a 40 milliós játszma. Itt teljesen új technológiával barátkoztam és egy elég komplex fejlesztésnek voltam a része. Nulláról csináltuk meg, hogy kérdések és válaszok úgy jelenjenek meg a kijelzőkön ahogy azoknak kell. Többen dolgoztunk együtt és hatékony csapatnak bizonyultunk, jó volt a sikerélmény.

A 2010 utolsó 2 hete kicsit szenvedős volt, mert megműttettem a szememet. Ha minden jól megy, akkor nem lesz szükségem se szemüvegre, se kontakt lencsére. Egyelőre még nem 100%-os a helyzet, a gyógyulás szakasza van és ingadozik a dolgok kontrasztja...

Összefoglalónak talán ennyi elég, részletesebb dolgokkal reméljük hamarosan tudok jelentkezni. Sok sikert mindenkinek a 2011-es évben!

Chaar-Lee

  A cél voltaképp mi is?
  A cél, megszűnte a dicső csatának,
  A cél halál, az élet küzdelem,
  S az ember célja e küzdés maga.

  Kapcsolódó bejegyzések
  Login
  Youtube videók
  Friss kommentek

  Eladó Ház Üzlet Ercsi
  Eladó Családi Ház Ercsiben