Egy 'átlagos' nap

Szeptember óta a napjaink katasztrófák, de a mai talán mindet űberelte. Megosztom hát veletek.

[5:30] Ciripel a tücsök. Adri kinyomja az iPhone-ját és felkel. Én visszaalszom.

[6:15] Adri indul a vonathoz, előtte felkelt engem is, mert előző este megkértem. Csak annyit mondok, "menj nyugodtan, én is állítottam ébresztőt".

[6:43] Csörög az ébresztőm, lenyomom még egy szundira, majd felkelek.

[6:55] Elolvasom a leveleimet. Szomorúan konstatálom, hogy a póker asztalhoz szükséges ledeket Miki bácsi nem tudja legyártani, nincs rá ideje. Nekem kell beszerezni a 30 méter vezetéket, ledeket és ellenállást, illetve az XLR dugót. amiről nem tudjuk 100%-ban, hogy 5 vagy 3 pólusú. Annyi szerencsém van, hogy van a XIII. kerületben egy hely ahol mind megszerezhető.

[7:10] Elindítom a Walking Dead sorozat első évadának utolsó részét, legalább jól induljon a nap. Adri mellett nem nézhetem, mert a horrortól kivan.

[8:50] Gyors reggeli, majd irány a munka.

[9:00] Eszembe jut, hogy a 10:00 órás meeting előtt akár még a szerelőhöz is bekanyarodhatok, hiszen meg kéne nézni fogyott-e a hűtóvízből, vagy mi okozhatta a 100 fok körüli hőfokot multkor. Meg akkor elhozom a mobil internetet is, lejárt a hűség, végre visszaadhatom.

[9:15] Megkapom a mobil internetet, jön 1.5 liter hűtővíz, meg kell majd vizsgálni tüzetesebben mi lehet a baj. Visszakapom a számítógépet és a lyukas üléshuzatot is kicseréltette Ottó, így 3 extra tárgy a csomagtartóban.

[9:27] Hívnak a Colabs-ból, hogy 9:00-ra vártak meghallgatásra. Pályáztunk a startupunkkal a Colabs Seed programba, csak elfelejtettem megnézni a frissen regisztrált email címet. Kiharcolok egy 13:00-as időpontot.

[9:40] Irodába érkezés. Meeting előtt felhívom Farkas Gabit, hogy mi legyen akkor a ledekkel, a feladat tényleg az enyém, ha hétvégén forgatni akarunk, akkor be kell szereznem a cuccokat, amikről nem nagyon tudom, hogy mik.

[9:45] Felhívom a Szerencsejáték Zrt illetékes emberét, hogy legyenek szívesek elutalni az előző munkánk árát, különben hétvégén nem dolgozunk. Kapok ígéretet, hogy történik majd valami.

[10:00] Se Rizsi, se István nem jön a reggeli meetingre. Így telefonon egyeztetem velük a frissen fejlesztett új featert, hogya mutassuk majd be. Ádámnak demózom, kicsit dumálunk róla.

[10:25] Elkezdem összerakni a haz.hu deck prezentációt, amit ma elő is kellene adnom 13:00-kor. Nincs időm lamentálni, tolni kell. Egész jó lesz, annak ellenére milyen rövid idő alatt rakom össze.

[12:15] Ebédről lemondok, elindulok hazafelé, hogy gépet vegyek magamhoz és átöltözzek normálisabb ruhába (ing).

[12:30] Begurulok a benzinkútra, mert mindjárt kifogy a benzin. Lóvé alig van nálam, mert se az SzRt nem fizetett, se a fizum nem jött még meg. Sebaj, az 5.500-ből 3.000-ért kérek benzint.

[12:40] Összeütök egy szendvicset, letöltöm a preziket, kipróbálom megy-e a gépen és egyszer elmondom magamnak a szöveget.

[13:35] Egy éppen beférős helyre leparkolom az autót, kikapom a laptoptáskát és irány a Colabs. Csak 8 percet kések. Köszi, dugó.

[13:55] Behívnak az előadóterembe. Meglepődni nincs idő, gyors bemutatkozás. Van 15 percem, hogy előadjam amit szeretnék. Mondom, hogy van demó és prezentáció is, de mondják, hogy inkább foglaljam össze mi a helyzet, mit tudunk. Szerencsére friss az élmény a slideokkal kapcsolatban, így ledarálom fejből 10 perc alatt. Majd 2-3 mondattal kiegészítem. Látszatra elégedettek, megpróbálnak pár kérdést még feltenni, de ezekre is kielégítő választ adok. Szerintem hívnak a következő fordulóra is, mert ráhúztunk még vagy 10 percet.

[14:35] Bal kezemben telefon, jobb kezemben telefon, jobb térdemmel kormányzok és megyek a Hungárián a XIII. kerület felé. Lövésem sincs, hol a hely, így Zolit használom tudakozónak. Gyorsan elmondja, hogy merre találom a boltot, ahol a sok fura cuccot majd hozzámvágják.

[14:40] Ismét Zolival beszélek, mert jó lenne, ha a céges bankszámlámra belépne és tenne a kártyára pénzt a folyószámláról, mert azzal kellene fizetnem. Most a bal kezemben telefon, jobb kezemben jelszógenerátor.

[15:00] Érkezés a csodabolthoz. Sikerült egyirányú utcába szemből behajtani, de gyorsan megálltam az elején, annyira nem para. A boltan kérdik miben segíthetnek. Mondom pillanat, elő kell kotornom a telefonomon a mailt. Kérek 20 3.5 mm-es ledet. Az nincs. Oké. Akkor 20 1 kilo-Ohm-os és 0.5 Wattos ellenállás. Az sincs, tuti hogy ebbe a boltba küldtek engem? Mondom ja, de én se örülök. Természetesen 2 eres kábel sincs, de XLR dugó az van dögivel. Persze találjam ki milyen fajta, stb. Mondom mutasság meg, úgy el tudom dönteni. Az ár: 3.600. Nyújtom a bankkártyát. Mondják 3.600. Mondom, itt a kártya. Az nem jó. De jó! 2.000 HUF van nálam. Kapom a lebaszást, hogy talán előbb meg kellene kérdezni, lehet-e kártyával fizetni. Vazz, azt elvárják, hogy a számlára aláírás és pecsét is kerüljön a vevő részéről, de kártyaleolvasó a XXI. században az smafu. Hol a legközelebbi autómata? Alig 1.5 km, a Fay utca sarkán.

[15:10] 50.000 HUF levesz.

[15:15] Lúzercsűvó visszatér. Emberünk hátraszól, hogy akkor kellene újra a számla. Persze szépen elraktak mindent, azt hitték vissza se jövök. Nem mondom, hogy nem fordult meg a fejemben.

[15:20] Tomi azt mondta, menjek át egy másik boltba, ott majd lesz minden. Rendben, Zolitól megint telefonos segítséget kérek, az új célpont Dózsa és Lehel sarkától 3 utcányira. Még jó, hogy élő Budapest térkép lettem az elmúlt 5 évben. GO!

[15:35] Érkezés a célhoz.

[15:45] Kiálltam a sort, kikértem a cuccokat. Vettem tartalékot is, biztos ami biztos alapon.

[15:55] Felhívom Rizsit, hogy nincs-e kedve délután forrasztgatni kicsit, mert akkor nem Miki bácsinak kell szombat éjfélkor forgatás előtt 11 órával, és még én is ki tudom próbálni, működik-e a cucc. Akar.

[16:15] Bemegyek az Arénába, meglátogatom a frissen nyílt Saturnt, hátha van usb-rs232 kábelük, mert ahhoz hogy este tesztelhessek, erre szükség van. Végigjárom a kábeles polcokat, de semmi. Elmegyek a Mekibe kaját szerezni, mert kezdek rosszul lenni az éhségtől.

[17:00] Érkezés az irodába, miután átverekedtem magam a dugón. Kaja betöm. Rizsivel kis beszélgetés. Azt mondja, menjünk el valami gépért. Menjünk.

[17:50] Beülünk a kocsijába, elhajtunk. A bolt 5 perccel korábban zárt be, mint ahogy odaértünk. Visszafele mesél nekem arról, milyen jó dolog a műszerész tudás, felét nem értem annak amit mond.

[18:15] Bemegyünk hozzá, mert ott a forrasztó páka. Kérdi, melyik zsebembe dugtam a cuccokat. Hát egyikbe se, mert az irodába hagytam, azt hittem ott forrasztunk majd. Felpakolunk, irány az iroda.

[18:45] Megtanulok forrasztani pákával (újabb skill-t szereztél, forrasztás 1.szint) és a ledet és ellenállást már én rakom fel a saját magam által blankolt kábelre. Ráadásul helyesen, mert az instant öngyilkos eszközzel kipróbáljuk és zölden világít.

[19:15] Robogok ismét a XIII. kerületbe, mert BME-TF egyetemi kézilabda meccs. Visszavágó és vissza is kell vágnunk, mert hétfőn 3-mal kikaptunk.

[20:45] Kezdődik a meccs, meglepően jól játszik a csapat, jó a védekezésünk, én meg vágom a gólókat, összesen 8-at. Nyerünk 25-17-re, következő ellenfelünk a Pécs, ha rajtuk is átmegyünk, akkor 4-ben vagyunk.

[22:20] Ismét a benzinkúton vagyok, ott is hagyok 18.000-et, de legalább tele a tank. Hozok haza Kinder Buenot.

[22:35] Adri csókkal vár és mondja, hogy menjünk aludni. Nem úgy van az Anyuci, még 2 dolgot meg kell csinálnom az este.

[22:45] Odaadom neki a csokikat, megbeszéljük gyorsan mi történt ma. Mondom neki, hogy olvassa el majd a blogban, mert nekem erre most nincs időm.

[23:10] Mac Mini start, led felcsatol, usb-rs232 bedug, config file beállít. Teszt. Működik. Rendben, akkor ebből holnap készítek még 9-et.

[23:30] Mac Mini lekapcs.

[23:32] SzRt levele elolvas, Mac Mini újra bekapcs. Előző verseny összes rögzített képe (másodpercenként 6*3) betömörít és másolás elindítása az FTP-re.

[23:50] Ágyba bújuk, jóéjt puszit nyom.

[23:55] Blog...

[extra] A két óra, ami autózással telt, az se ment kárba, mert végig Harry Pottert hallgattam Smile Invito párna!

Chaar-Lee

  A cél voltaképp mi is?
  A cél, megszűnte a dicső csatának,
  A cél halál, az élet küzdelem,
  S az ember célja e küzdés maga.

  Kapcsolódó bejegyzések
  Login
  Youtube videók
  Friss kommentek

  Eladó Ház Üzlet Ercsi
  Eladó Családi Ház Ercsiben