Ahogy a dolgok vannak

Többször előfordult már velem, hogy azon kaptam magam, hogy egy álom világban élek, az ismeretlen és számomra kellemetlen dolgok kiváltó okaira keresek magyarázatot. Talán ez teljesen hétköznapi, de sokszor zavaró lehet.

Zavaró, mert bár elfogadhatóvá teszem magamnak a dolgokat, be kell látnom azért, hogy semmi sem igazolja feltevéseim helyességét, így azok aztán lehet teljesen megalapozatlanok. Ilyenkor szoktam kicsit zavarba jönni, hogy van-e egyáltalán értelme kutakodni, keresni az okozatok okozóit, kell-e foglalkozni az érthetetlennel.

Egyes elméletek szerint a dolgok összefüggenek és én szeretek is ebben hinni. Elfogadhatóbbá teszi az életet, ha valakiben nem csak a rosszat látjuk meg, hanem elgondolkozunk azon, hogy miért is lehet ő rossz, lehet a sors, vagy teljesen más okok tették ilyenné, és ilyenkor már egyből hibáztathatunk mást. De helyes vajon mások életében readelni? Talán addig a pontig, amíg feltevéseinket csak magunkkal osztjuk meg és ez nem lesz hatással cselekedeteinkre, mert tudatában vagyunk annak, hogy amit másról feltételezünk, az valójában csak a képzeletünk szüleménye.

Mit lehet tenni vajon forgó kerekeink ellen? Hagyjuk őket szabadjára engedni, és megadva nekik azt a lehetőséget, hogy magányos körülmények között a mélybe, vagy csak a fantázia világába rántsanak minket. Az élet nagy kérdései ezek, talán egyszer lesz is majd kivel megvitatni őket személyesen...

Chaar-Lee

  A cél voltaképp mi is?
  A cél, megszűnte a dicső csatának,
  A cél halál, az élet küzdelem,
  S az ember célja e küzdés maga.

  Kapcsolódó bejegyzések
  Login
  Youtube videók
  Friss kommentek

  Eladó Ház Üzlet Ercsi
  Eladó Családi Ház Ercsiben